Vegan Verzorging

De term vegan zien we steeds vaker voorbijkomen, niet alleen op het gebied van voeding, maar bijvoorbeeld ook bij, kleding en lifestyle en verzorgingsproducten. Ons 100% natuurlijke assortiment kent dan ook alleen maar veganistische producten.

Wat is een vegan levensstijl?

Vegan is a way of live. De meeste mensen kennen het begrip vegetariër wel. Dit zijn mensen die geen vlees eten. Een veganist gaat echter één stapje verder, want veganisten eten en drinken niet alleen geen vlees of dierlijke producten, Maar je gebruikt veelal überhaupt niets wat afkomstig is van dieren.

Cosmetica ingrediënten van dierlijke oorsprong

Ja, die zijn er nogal veel. Meer dan je denkt zelfs. Wanneer je op de INCI-lijst van je cosmetica kijkt, zul je zien dat er veel ingrediënten afkomstig zijn van dieren.

Voor de hand liggende zijn bijvoorbeeld lanoline, bijenwas en honing, maar wist je dat collageen, elastine, hyaluronzuur, keratine en retinol ook allemaal van dierlijke afkomst kunnen zijn?

Is vegan cosmetica hetzelfde als dierproefvrije cosmetica?

Nee, de termen vegen en dierproefvrij staan niet synoniem aan elkaar. Vegan producten zijn dierproefvrij, een vegan wil geen dierlijke producten gebruiken en zal dus ook het lijden van dieren door dierproeven niet ondersteunen door producten te kopen waarvoor dierproeven gedaan zijn.

Niet alle dierproefvrije cosmetica is echter vegan. Er bestaan voldoende voorbeelden van producten die niet op dieren getest is, maar die wel dierlijke ingrediënten bevatten.

Wil jij gaan voor vegan?

Steeds meer mensen kiezen voor een vegan way of life. Op bepaalde vlakken zal het eenvoudiger te bepalen zijn of een product voldoet aan de eisen van een veganist, dan bij een ander product. Wanneer je wilt gaan voor vegan verzorging, is er in ieder geval meer dan genoeg keus bij SOFTnaturals. En uiteraard hoef je als veganist geen concessie te doen aan de werking, houdbaarheid of kwaliteit van je product, want deze zijn allen net zo goed als bij ‘reguliere’ producten. Wat houd je dan nog tegen!

© 2017 - 2022 SOFTnaturals | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel