Natuurlijk – Duurzaam – Fair Trade

De producten van Holy Lama zijn voornamelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waarbij het gebruik van agressieve chemicaliën of synthetische stoffen wordt vermeden. Waar mogelijk worden duurzame materialen gebruikt voor de verpakkingen. Het productieproces leidt tot minder dan 1% afval en het afval wordt gebruikt als brandstof of veevoer, dus de ecologische voetafdruk is uitzonderlijk laag!

De grondstoffen die worden gebruikt voor de productie zijn hoofdzakelijk afkomstig van lokale boeren in Kerala en de rest van India, voortbouwend op meer dan zeven decennia van sterk gevestigde relaties met boeren. Het bedrijf werkt volgens een ‘no-credit’-principe, wat betekent dat alle boeren en leveranciers van grondstoffen onmiddellijk worden betaald. De fabriek betaalt eerlijke lonen aan het personeel en eerlijke prijzen aan de boeren.

Vrouwen onderneming

Holy Lama Naturals wordt in Kerala erkend als een door de overheid goedgekeurde onderneming voor vrouwen, waar meer dan 80% van de fabrieksarbeiders vrouwen zijn. De meeste komen vanuit een achtergestelde positie (zijn bv. weduwe of verlaten door hun partner).

Het verhaal van Holy Lama Naturals begint in 1938, toen dhr. DV Deo van nabij Goa naar Kerala, Zuid-India, migreerde om landbouw op het gebied van etherische oliën op te zetten. Hij was de eerste persoon in India die op commerciële basis vetivertteelt oprichtte - en werd daarom een ​​van de pioniers in de Indiase etherische oliën-industrie. Van daaruit breidde het bedrijf zich uit naar andere etherische oliën en extractie van kruidenconcentraat.

VIJAY DEO

Zolang hij zich kan herinneren, was DV Deo's jongste zoon Vijay gefascineerd door de wereld van etherische oliën en parfumerieën en raakte hij al op zeer jonge leeftijd betrokken bij het familiebedrijf. Zijn fascinatie bracht hem naar Bhutan, op een door de overheid gesteund project, dat de lokale bevolking hielp bij het cultiveren en extraheren van citroengrasolie. In de jaren tachtig woonde hij acht jaar in de Himalaya en maakte, terwijl hij in Bhutan was, een 12-daagse wandelbedevaart naar Aja Ney, (de heilige plaats van Lama Guru Padmasambhava). Daar presenteerde de voorzittende Lama hem een ​​'Thangkha of Lama Guru' die het geluk in het leven symboliseert - wat de merknaam Holy Lama Naturals inspireerde.

VIJAYA DEO

Vijay's vrouw is een huisvrouw en een geweldige kok, en is altijd een groot voorstander geweest van het familiebedrijf. Vijaya heeft een geweldige neus voor parfums, dus het mengen van crèmes en kruidenextracten kwam haar vanzelf. Ze leidde de onderneming Holy Lama Naturals, waarvan de productie-eenheid in Kerala was opgezet als een door de overheid erkende vrouwenonderneming, die gemarginaliseerde vrouwen in de lokale gemeenschap ondersteunde en empowerde. Vijaya is verantwoordelijk voor de productontwikkeling en het perfectioneren van de formule voor het gehele assortiment. Ze is ook de aanspreekpunt voor de vrouwen in de fabriek wanneer ze voor professionele of persoonlijke uitdagingen staan.

VAISHALI DEO

De jongste dochter van mevrouw en meneer Vijay Deo heeft een masterdiploma in bedrijfskunde en droomde ervan om bij het familiebedrijf te komen, zelfs terwijl ze nog studeerde. Kort na haar afstuderen sloot ze zich aan bij het Holy Lama-team en vervulde die droom. Ze houdt nu grote controle over de administratie en klantenservice van het bedrijf.

GOURI KUBAIR

In Europa heeft de oudste dochter van de Deo, Gouri, het stokje overgenomen om het ethos van Holy Lama Naturals te verdedigen. Voorafgaand aan haar huidige functie volgde Gouri een opleiding tot registeraccountant in India en het Verenigd Koninkrijk en werkte ze meer dan tien jaar als auditor. In 2013 verliet ze Deloitte om de ethische activiteiten van haar familie voort te zetten door het assortiment natuurlijke huidverzorgingsproducten en Spice Drops® op de Europese markt te brengen.

HEILIGE LAMA NATUURLIJKE

Vijay wilde altijd al een reeks producten maken die puur, natuurlijk, ethisch en duurzaam waren. In 2000, na 40 jaar ervaring te hebben opgedaan in de etherische oliën-industrie, realiseerde hij zijn visie door het creëren van een reeks natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten. Hij breidde ook het bestaande assortiment kruidenextracten uit - toen in India 'Masala Drops' genoemd. Met een netwerk van leveranciers die natuurlijke ingrediënten van de beste kwaliteit leveren, waren compromisloze productassortimenten maar een stap verwijderd.

© 2017 - 2022 SOFTnaturals | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel